این اتوبوس برای حرکت به بنزین نیاز ندارد!

این اتوبوس برای حرکت به بنزین نیاز ندارد!

تولید سوخت تجدیدپذیر مناسب برای خودرو همواره با چالش های بسیاری رو به رو بوده و کار چندان ساده ای محسوب نمی شود. به خصوص یافتن تعادل در بین ایجاد یک راه حل مناسب و به پیش بردن ایده هایی که از نظر جامعه مورد پذیرش هستند؛ چرا که بسیاری از نظرات از لحاظ تئوری جالب و عالی هستند، اما شاید در عمل چندان مناسب نباشند. 

اما بخشی از دانشجویان دانشگاه صنعتی آیندهوون گروهی موسوم به FAST را تشکیل دادند و موفق شدند برای نخستین بار سیستمی را توسعه دهند که در نتیجه آن اتوبوس می تواند با استفاده از اسید فرمیک به جای بنزین در جاده ها به حرکت در آید.
 
سیستم ساخته شده توسط این دانشجویان که قرار است فردا به صورت رسمی رونمایی شود، شامل یک اتوبوس الکتریکی می شود که به یک تریلر کوچک موسوم به REX متصل است و در آن فرمیک اسید یا جوهر مورچه به برق تبدیل می شود و باعث حرکت اتوبوس می شود.
 
بد نیست بدانید اسید فرمیک (جوهر مورچه) یا متانوئیک اسید، ساده ‌ترین عضو گروه کربوکسیلیک اسیدها است. فرمول شیمیایی آن HCOOH بوده و در طبیعت در نیش حشراتی مانند مورچه و زنبور یافت می‌ شود. اما تولید آن به صورت ارزان و ایمن در برخی کارخانه های صنعتی نیز صورت می گیرد که البته کاربرد اصلی آن برای نگهداری خوراک دام است.
 
تیم FAST در واقع با ترکیب 99 درصد اسید فرمیک و 1 درصد عامل بهبود دهنده عملکرد، هیدرازین تولید کرده که قدرت آن 4 برابر یک باتری انرژی دهنده به اتوبوس است. تمام کربن دی اکسید تولید شده در زمان تقسیم هیدرازین، در فرآیند تولید برق مصرف می شود و در نتیجه این سوخت کاملاً پاک به حساب می آید.
 
ضمناً قدرت تولید شده با این سیستم 25 کیلووات است و اکنون آزمایش های نهایی بر روی آن صورت می گیرد تا پیش از آغاز سال میلادی آینده بتوانیم اتوبوس های مجهز به این فناوری را در جاده ها و خیابان ها شاهد باشیم.

به گزارش تک شات