تکنولوژي باتري هاي خودروهاي فرمول E چه تاثيري در آينده خودروهاي برقي ميگذارد؟

تکنولوژي باتري هاي خودروهاي فرمول E چه تاثيري در آينده خودروهاي برقي ميگذارد؟


مهم ترين دستاوردهاي فرمول E بعد از دو فصل برگزاري چيست؟
براي ما فرمول E عرصه اي براي اثبات توانايي باتري هاي قدرتمند هنگام کار در شرايط سخت است. ما توانسته ايم سيستم هاي خنک کنندگي، شارژدهي و طراحي ماژول ها را به طور کامل تست و ارزيابي کنيم و نتايج به دست آمده را در پروژه هاي خارج از مسابقات اتومبيل راني نيز به کار بگيريم.

يکي از مشکلاتي که پيش روي ما قرار داشت، گرم شدن باتري ها تحت فشار مسابقه بود. با واقعي تر شدن شرايط در مسيرهاي مسابقه، بهبودهايي در اين زمينه صورت گرفته است.

در فصل دوم توان باتري ها نيز نسبت به فصل اول، با 25 درصد رشد همراه بوده است. اين امر اگر چه کار بسيار سختي بود اما به هر حال حاصل شده و ما توانسته ايم باتري هايي با توان بالاتر توليد و سرويس دهي کنيم.

چالش هاي اصلي چه بوده است؟
دو چالش اصلي در ساخت باتري براي رقابت هاي فرمول E عبارتند از سيستم خنک کنندگي و قابليت نگهداري.

ذات مسابقات و مکان برگزاري هر دو مي توانند با تحت تاثير قرار دادن اين عوامل، کارايي باتري ها را کاهش دهند.
براي مثال کنترل حرارت با وجود دماي محيطي بالا در هر مسابقه نقشي حياتي دارد. تمام سلول هاي يک باتري به صورت مداوم تحت فشار قرار مي گيرند.

بنابرين بايد هر کدام به خوبي خنک و کنترل شوند تا عملکرد خود را حفظ کنند. علاوه بر اين با در نظر گرفتن ناهمواري هاي موجود در مسيرهاي خياباني مسابقات، بحث دوام پيش ميايد که با کسب تجربه در هر فصل توانسته ايم تغييراتي را به منظور عملکرد بهتر و ايجاد اطمينان بالاتر در خودروها اعمال کنيم.

در طول دو فصل در بخش عملکرد متوجه چه نکاتي شده ايد؟
عملکرد خودروها در اين فصل خوب بود. همانند فصل اول فقط يک مورد خرابي بر روي پيست مسابقه در فصل دوم داشتيم.

ما توانستيم باتري ها را در دما و شرايط بهتري حفظ کنيم تا عملکرد مناسب تري داشته باشند.
عملکرد باتري ها در هر فصل قابل ارزيابي بوده و دماي هر سلول بصورت جداگانه قابل اندازه گيري مي باشد تا در صورت نياز کارايي سيستم خنک کنندگي به طور کامل بررسي شود.

بر خلاف باتري هاي موجود بر روي لپ تاپ ها و تلفن هاي همراه که به دليل مديريت ضعيف حرارت عمر چندان زيادي ندارند، باتري هاي بجا مانده از فصل اول آنقدر شرايط خوبي دارند که مي توان از آنها بر روي وسايل ديگر استفاده کرد.


چه اهدافي براي فصل سوم تعيين شده است؟
بر اساس مقررات، در فصل سوم باتري ها بايد تواني معادل باتري هاي فصل دوم داشته و از همان پکيج استفاده کنند.

به همين دليل ما برنامه هايي براي بهسازي باتري ها داريم؛ به عبارت بهتر قصد داريم با طراحي مجدد اجزاي باتري ها قابليت نگهداري و اطمينان پذيري آنها را ارتقا دهيم.
همچنين راهکارهايي براي کاهش وزن باتري ها پيدا کرده ايم تا در کاهش وزن کلي خودروها به تيم ها کمک کنيم.

آيا ويليامز توانسته تکنولوژي هاي به دست آمده در فرمول E را به ساير پروژه ها انتقال دهد؟
اصلي ترين پيامد رقابت هاي فرمول E افزودن شدن به دانش موجود درباره باتري ها است.

تجربه ويليامز در اين زمينه با توسعه سيستم KERS (سيستم بازيابي انرژي جنبشي) در فرمول يک آغاز شد. بعد از آن در توليد کانسپت هيبريدي C-X75  با جگوار همکاري کرده و به تجربه جديدي درباره رفتار باتري دست پيدا کرديم.