کمک به رفع آلودگي هواي کشور با رفع مشکل شماره‌گذاري خودروهاي برقي

کمک به رفع آلودگي هواي کشور با رفع مشکل شماره‌گذاري خودروهاي برقي


معاون توسعه فناوري معاونت علمي‌وفناوري رياست‌جمهوري از رفع مشکل شماره‌گذاري خودروهاي برقي در کشور خبر داد و گفت: اين اقدام کمک شاياني به رفع آلودگي هواي کشور خواهد کرد.

دکتر علي وطني امروز، 15فروردين ماه در مراسم افتتاح دوازدهمين دوره مسابقات بين‌المللي ربوکاپ آزاد ايران با اشاره به تلاش محققان کشور در زمينه توليد خودروهاي برقي، اظهار کرد: معاونت علمي از هر نوع فناوري که در راستاي رفع نيازهاي کشور و استفاده از مزاياي آن از سوي مردم باشد، حمايت مي‌کند.

وي توليد خودروهاي برقي را از اين نوع فناوري‌ها دانست و خاطرنشان کرد: به منظور توسعه اين فناوري در دولت يازدهم موانع شماره‌گذاري اين نوع خودروها رفع شده است.

وطني با تاکيد بر اينکه به کميته ملي ربوکاپ پيشنهاد توسعه فناوري‌هاي جهت‌دار ارائه شده است، خاطرنشان کرد: امروز شاهد هستيم که اکثر فناوري‌هاي توليدشده به سمت رفع نيازهاي کشور هدايت شده‌اند.

معاون توسعه فناوري معاونت علمي‌وفناوري رياست‌جمهوري اقتصاد دانش‌بنيان را يکي از محورهاي توسعه پايدار کشور نام برد و يادآور شد: از سال 89که قانون حمايت از شرکت‌هاي دانش‌بنيان به تصويب رسيد، تاکنون بالغ بر 2 هزار و 975شرکت دانش‌بنيان در کشور ايجاد شده است؛ اين در حالي است که در سال‌هاي اوليه فروش محصولات تمام شرکت‌ها به 1000ميليارد تومان نمي‌رسيد، ولي در حال حاضر تنها از سوي يکي از اين شرکت‌ها 1800ميليارد تومان محصولات دانش‌بنيان به فروش رسيده است.

وي با اشاره به تلاش‌هاي محققان کشور براي توسعه فناوري‌هاي نوين در کشور يادآور شد: ايران در حوزه نانوفناوري رتبه ? جهاني را کسب کرده است و در بسياري از رشته‌هاي علمي و فناوري جزء 10کشور اول دنيا قرار گرفته است.

وطني با اشاره به تعيين 124اولويت در نقشه جامع علمي کشور ادامه داد: در حال حاضر ما در کشور فرار مغزها نداريم و بسياري از افرادي که به خارج از کشور سفر کرده‌اند، تلاش کرده‌اند تا يافته‌هاي علمي را به ايران منتقل کنند.

وي با تاکيد بر اينکه در حال حاضر مهاجرت مغزها معکوس شده است، افزود: يکي از شرکت‌هاي دانش‌بنيان 16محقق خارجي را پذيرفته است، علاوه بر آن 300نفر از محققاني که از سوي بنياد ملي نخبگان در داخل کشور فرصت مطالعاتي را مي‌گذرانند، همکاري‌هاي علمي با محققان خارج از کشور نيز دارند.

معاون توسعه فناوري معاونت علمي‌وفناوري رياست‌جمهوري همچنين تاکيد کرد: در سالي که به نام «اقتصاد مقاومتي- اشتغال و توليد» مزين شده است، هنر آن است که درخصوص اشتغال دانش‌آموختگان که بيشترين سهم بيکاران کشور را تشکيل مي‌دهند، گام‌هاي اساسي برداشته شود.

وي همچنين اضافه کرد: معاونت علمي از همه فناوري‌هايي که در راستاي رفع نيازهاي کشور، برخورداري مردم از مزاياي آن و رفع مشکلات زيست‌محيطي باشد، حمايت مي‌کند.

از سوي دانشگاه آزاد خودروي الکتريکي کوادرو با وزن 400کيلوگرم طراحي شده است. حداکثر سرعت اين خودرو 80کيلومتر بر ساعت و زمان شارژ آن سه ساعت است و علاوه بر آن سيستم ترمز آن چهارچرخ ديسک است.

خودرو برقي دو سرنشين يوز از ديگر دستاوردهاي دانشگاه آزاد در اين زمينه است، ضمن آنکه موتورسيکلت الکتريکي پاراکس در کلاس اسکورت شهري نيز عرضه شده است. سيستم انتقال قدرت اين موتورسيکلت داراي راندمان 98درصد بوده و قادر است که با شارژ باتري کامل 200کيلومتر را طي کند.